Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 38 чоловік
Офіційне найменування:
Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №14 імені Богдана Лепкого
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
м. Тернопіль
Адреса:
46022 Тернопільська обл. м. Тернопіль вул. Клима Савура, 1
Телефон:
0352 24-34-36 (приймальня)
E-mail:
admin_school14@ukr.net

Вітаємо на сайті Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІст. №14 ім. Б. Лепкого 

    Ми у соціальних мережах 

14 ШКОЛА - ЦЕ МИ!

Підсумкова конференція всеукраїнського експерименту "Організаційно-педагогічні умови формування в учнів м'яких навичок шляхом соціально-емоційного та етичного навчання"

Сьогодні у нашій школі відбулася підсумкова конференція всеукраїнського експерименту «Організаційно-педагогічні умови формування в учнів м'яких навичок шляхом соціально-емоційного та етичного навчання".

З вітальним словом звернулася координаторка експерименту пані Тетяна Дрожжина.

На важливість соціально-емоційного навчання звернули увагу директорка ТКМЦНОІМ Галина Литвинюк, психолог Галина Несмашна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО Оксана Жизномірська та заступник начальника відділу інституційного аудиту Управління ДСЯО в Тернопільській області Ірина Маланчук.

Психолог Алла Гусак та вчителі Софія Максим'як, Дзіковська Тетяна Лівень Олена, Ірина Гулій та учениці 9 класу поділилися з гостями нашим досвідом впровадження СЕЕН у школі №14.

Чудову практику стійкості провела сертифікована тренерка СЕЕН Юлія Недзельська.

Олександра Гриб створила чудовий фільм «Щасливі люди»!

Дякуємо усім учасникам нашої конференції за активність, яскраві емоції, залученість та щасливі очі.

Міжнародний день щастя!

Кожна людина може робити свій день щасливим попри всі труднощі. Це твердження довели вихованці Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №14, адже 20 березня - Міжнародний день щастя!

В рамках цього дня в класах були проведені виховні години, вікторини, ігри, які спонукали дітей бути щасливими у цей непростий час.

Упродовж дня у закладі панувала позитивна атмосфера. Діти зрозуміли, що можна бути щасливими не тільки отримуючи щось від інших, а й роблячи приємне іншим!

Ми - щасливі люди!

День народження числа π

14 березня учні нашої школи, у День народження числа π, активно долучилися до святкування, відвідавши заходи, які мали на меті збільшити інтерес до математики та її застосувань. Були проведені цікаві лекції, конкурси та групові дискусії, щоб показати, що математика може бути захоплюючою та корисною для нашого майбутнього.

Однак, наше святкування було не лише про навчання. Ми також вирішили підтримати наших військових. З цією метою був організований "математичний" ярмарок на підтримку 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Велике спасибі всім учням та батькам, що долучилися до цієї благодійної акції. Ваша підтримка надзвичайно важлива, і ми вдячні за вашу готовність допомогти тим, хто стоїть на захисті нашої країни.

210 років від Дня нородження Тараса Шевченка

І знову – березень… І знову линуть до нас думки геніального українського поета…

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

І голос твій нам душі окриля!

Востане у новій красі, проживши лихоліття

Твоя, Тарасе, звільнена земля…

 Тарас Шевченко… Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу. Він залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

З нагоди відзначення 210-річниці славетного Кобзаря учні нашого закладу освіти виконували різноманітні завдання, декламували улюблені рядки поезій поета, дізналися про найвидатніші його картини. Учениця 7-Б класу Юлія Ясіновська виконала каверу на пісню "Думи" - Артема Пивоварова х DOROFEEVA, учні 4-х класів виконали пісню "Садок вишневий коло хати". Учні пригадували факти із  життя митця, зігравши в  гру "Факт чи Міф" та "Хто Я?".

Був проведений літературний урок "Тарас Шевченко - співець добра й краси". Здобувачі освіти презентували малюнки до творів Кобзаря, ділились цікавими фактами про Тараса Шевченка, відповідали на запитання вікторини. У стінах нашої школи Тарасове слово звучало українсько, англійською та польською мовами, також був проведений урок-інсценізація  "Гостини у Кобзаря".

Кобзареве слово, незважаючи на плин років, продовжує торкатися душі кожного нашого школяра. Його твори не втратили своєї актуальності  і в наш тривожний час, коли український народ веде запеклу боротьбу проти російської агресії. Сьогодні у творах Шевченка знаходимо силу, віру та наснагу.

І віримо, що “на оновленій землі ворога не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі”.

В ньому наша історія, наша мрія, наша надія. Пам’ять про поета вічна.

Слава  Україні!..

Слава Героям!

СЛАВА КОБЗАРЮ!

 "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"

11 березня на базі Тернопільської ЗОШ №26 відбувся другий етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу серед дівчат 2010-2011 р.н.

Наші дівчата продемонстрували вражаючу гру, відданість та професіоналізм на майданчику, завоювавши заслужене друге місце серед учасників змагань.

Вітаємо  команду дівчат та зичимо успіхів і нових спортивних здобутків.

Вітаємо переможця

9 березня Національна збірна України взяла участь в кубку Європи з джиу-джисту. Змагання у розділі fighting відбулись у місті Веркен, Бельгія. В складі збірної наш спортсмен Биць Вадим став призером і привіз додому бронзу.

Щиро вітаємо учня 9-А класу із черговим досягненням на міжнародній арені і бажаємо надалі все більших досягнень!

Висловлюємо щиру вдячність тренеру Євгену Мусаєву. Великих злетів і нових перемог!

Cекрети журналістики

До Всесвітнього дня дитячого телебачення і радіомовлення учні нашої школи дізналися як правильно готуватися до інтерв’ю, писати цікаві статті та орієнтуватися в сучасному інформаційному просторі.

Наталія Орищак, представниця освітнього проєкту "Не вір - перевір", завдяки телеканалу Тернопіль 1, поділилася секретами журналістики.  Також реалізувати проєкт допомогла ГО "Асоціація жінок України "ДІЯ.Тернопіль". Висловлюємо щирі слова вдячності за проведення воркшопу для наших учнів.

Деталі – у матеріалі...

День цивільного захисту

6 березня в Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №14 імені Богдана Лепкого відбувся показовий «День цивільного захисту». У цих навчаннях, разом з учнями та вчителями нашої школи, взяли участь керівники закладів освіти м. Тернополя, які пригадали і обговорили актуальні питання ЦЗ.

Для дітей і дорослих провели майстер-класи, на яких навчали основ пожежної та мінної безпеки, домедичної допомоги та інших корисних навиків. Тренінги проходили одночасно на кількох локаціях. Присутнім демонстрували пожежно-рятувальну техніку та сучасне оснащення бійців ДСНС, навчали ліквідовувати пожежу з допомогою первинних засобів пожежегасіння, розповідали, як вберегтись у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, знайомили з особливостями роботи чотирилапих «рятувальників» та демонстрували основні прийоми надання долікарської допомоги потерпілим в надзвичайних ситуаціях.

Щиро дякуємо начальнику Головного управління ДСНС України у Тернопільській області полковнику служби цивільного захисту Віктору Маслею та усьому колективу ГУ управління ДСНС України у Тернопільській області за допомогу у проведенні Дня цивільного захисту для наших учнів та змістовну зустріч і цікаву екскурсію для керівників закладів освіти.

У тернопільській школі №14 для учнів провели навчання з безпеки

Рятувальники провели показовий «День цивільного захисту»

ОСВІТНЯ ВЕСНА В 14 ШКОЛІ

2 березня у нашій школі відбулася подія, яка стала справжнім святом освіти - "Освітня весна: відкриті діалоги в 14 школі". Цей захід об'єднав 160 освітян з різних міст і регіонів, створивши унікальну атмосферу творчого обміну досвідом та ідеями. 

Щиро дякуємо спікерам: Ростиславу Перехожуку, Тетяні Ухіній, Сергію Гаврилюку, Віталію Голубєву, Людмилі Таболіній, Ірині Паламарчук, Ірині Ваврик, Тетяні Мороз, Анастасії Лужецькій за проведені майстерки та відкриті діалоги на актуальні та цікаві теми для освітян. Ваші професійні навички та бажання передавати знання є великою цінністю для нас, сподіваємося на подальшу співпрацю та обмін ідеями.

Щиро дякуємо всім учасникам за активну участь у заході. Такі ініціативи сприяють розвитку освіти та обміну досвідом серед професіоналів у галузі освіти. 

Свято Весни

1 березня — чудовий привід для свята, адже в минулому можна залишити тонни теплого одягу, нестабільну погоду та нудьгу за сонцем.

Сьогодні весна постукала у вікно Тернопільської ЗОШ №14 теплими променями сонця, дзвінким співом і ароматом квітів. Прекрасних вчителів зустріли квітами, першими провісниками весни, учні 2 класу дарували компліменти. В кінці робочого дня було море задоволення від української пісні у виконанні Павла Доскоча.

Нехай ця весна приносить вам не лише прекрасні моменти, але й сили для здійснення ваших найбільших мрій. Нехай весняне сонце освітлює ваш шлях і наповнює ваші серця радістю!

Вітаємо усіх жінок із першим днем Весни! Нехай вона буде ПЕРЕМОЖНОЮ!

Цікаві уроки від Ростислава Перехожука

Протягом тижня Тернопільська школа №14 ім. Б. Лепкого мала честь приймати "мандруючого вчителя", амбасадора бренду Unique School м. Києва, засновника проєктів “Чудеса навколо нас ” та “Зростаємо разом”. 

В основу його занять покладено принципи STEM (Sciense – Наука, Technology – Технологія, Engineering – Проєктування, Mathematikcs - Математика), котрий містить експерименти, що формують у дитини інтерес до довкілля, навчають самостійно пізнавати природу, розвивають уміння мислити й формулювати висновки, стимулюють уяву дитини та забезпечують їй чудову забаву.

Ростислав показує експеримент з зеленкою, молочний вулкан, лавову лампу, а також, як зробити власноруч мильні бульбашки, як у професійних аніматорів.

Діти були у захваті від експериментів та дослідів, магії та атмосфери, яка панувала на заняттях. 

Щира подяка Ростиславу за ті прекрасні емоції, які він подарував нашим дітям. 

ОСВІТНЯ ВЕСНА В 14 ШКОЛІ

                            "Не бійся відкривати світ заново. Не втомлюйся вчитися..."

                                                                                                       А. Зелінський

Запрошуємо освітян зустріти весну разом з нами у Тернопільській загальноосвітній школі №14 ім. Б. Лепкого.

Форма для реєстрації на відкриті діалоги

Нехай ця весна буде переможною!

          

              

Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.